Scrabble spel magneten voor op de K-O-E-L-K-A-S-T: very cool

Vroeger bracht ik zomervakanties in Frankrijk door. De volle 6 weken. Mijn ouders zaten allebei in het onderwijs (ik heb het niet makkelijk gehad), en we hebben een huis in de Franse Ardennen. Zonder internet, zonder televisie, en in die jaren zelfs zonder telefoon. Wat we dan in hemelsnaam de hele zomer deden, vroegen mijn vriendinnetjes zich af. Nou lieve mensen, ik kan jullie vertellen dat ik een doorgewinterde Monopoly expert ben. Ook hartenjagen, Amerikaans jokeren en Levensweg zijn mij niet vreemd. Voor wie dat echt niets zegt; dat zijn natuurlijk spelletjes. Want spelletjes deden we veel, héél veel. Ik vond dat heerlijk – mijn broer iets minder. Die kan geen spelletje meer zien. Bij alleen het horen van het woord Rummikub moet meneer spontaan richting toilet. Om daar een uurtje blijven. Op mij hebben al die spelletjesavonden het tegenovergestelde effect gehad. Helaas leef ik samen met een man die op mijn broer lijkt (alleen op het gebied van spelletjes hoor). Manlief houdt het liever bij een zeldzaam drankspelletje met vrienden. Toch heb ik een spel gevonden dat geschikt is in ieder huishouden, en dat zeker niet zal verstoffen in de kast: het scrabble spel magneten voor op de koelkast.

scrabble spel magneten

Scrabble spel magneten speel je nog voor het ontbijt

Wie kent het niet: scrabble. Een spelletje van misschien wel dezelfde generatie als Monopoly en Rummikub. Stuk voor stuk klassiekers (en op klassiekers zijn we dol), die onze opa’s en oma’s al speelden maar die nu nog steeds in héél veel Nederlandse spelletjeskasten te vinden zijn òf waar een app van is! En de variant die we nu hebben gevonden hoeft niet eens in de kast te worden opgeborgen: je plakt de lettertjes namelijk gewoon op de koelkast. Koelkastmagneten in de vorm van letters bestaan natuurlijk al langer… maar nu kan je er zelfs een wedstrijd van maken. Heeft manlief dan nóg geen zin om mee te doen, dan kan je er in ieder geval een boodschappenlijstje mee bijhouden. Misschien helpt het als je S-A-A-I ophangt? Dat zijn weinig punten maar dan komt die boodschap in ieder geval over 🙂 .

De vreemde eend (in de bijt)

We vonden deze coole scrabble spel magneten bij onze Ali vrienden. Dit scrabble spel is eigenlijk een keepertje, maar ik geef toe… ook héél leuk om weg te geven… Ik heb de koelkastmagneten in ieder geval gewoon op eigen koelkast geplakt. Het enige wat je nog hoeft te doen is de drank koud zetten en the game is on.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *