Nagellak op waterbasis: omdat je geen lak hebt aan je nagels

Manlief en ik hebben er regelmatig een kleine discussie over; cosmetica. Vooral als ik de badkamer weer eens al te lang bezet houd. Volgens die schat heb ik ook helemaal geen make-up nodig. Of zou het hem toch om de wachttijd voor de spiegel te doen zijn? Ik ben dat echter niet helemaal met hem eens. Ik gebruik niet eens veel cosmetische producten, maar voel me toch kaal zonder. Of eigenlijk gewoon poedelnaakt. En dus smeer ik iedere dag weer mascara op m’n wimpers, teken een lijntje onder mijn ogen, smeer van tijd tot tijd een nagellakje op en hoor het gemopper van manlief aan. Want afgezien van dat ik het niet nodig heb, stelt hij (en daar kan ik hem dan wel weer gelijk in geven): al die ’troep’ is toch helemaal niet gezond? Maar deze nagellak op waterbasis kan gelukkig zijn goedkeuring dragen.

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er nu eigenlijk in al onze make-up producten zit, en of dat geen kwaad kan? Heel eerlijk gezegd heb ik geen idee wat er eigenlijk in mijn mascara zit. In mijn wilde jaren wilde ik de hele boel na een avond (en ochtend) stappen zelfs nog wel eens gewoon laten zitten. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je toch over dat soort dingen gaat nadenken. En dus ga ik iedere avond braaf met een reinigingsdoekje over mijn gezicht. Voor alle dames die zich net als ik toch af en toe afvragen wat we nou precies op ons lijf smeren, en of dat nou wel zo gezond is, is er nu weer een mooi eco-alternatief voor reguliere cosmetica: nagellak op waterbasis.

nagellak op waterbasis

Nagellak op waterbasis: alleen over de kleur hoef je je hoofd nog te breken

Voor kinderen bestaat nagellak op waterbasis al langer, maar om een voor mij onbekende reden smeren wij grote meisjes nog massaal chemicaliën op onze nageltjes. Wie mooi wil zijn hoeft anno 2016 echter helemaal niet meer te lijden (of althans, nauwelijks, epileren blijft onprettig). Kies je cosmetische producten dan ook bewust! Nagellak bevat vaak schadelijke stoffen zoals tolueen, ftalaten, ethylacetaat en formaldehyde. Die laatste stof wordt ook gebruikt om beesten op te zetten en zorgt ervoor dat ze niet vergaan. Gezond? I guess not. De nagellak op waterbasis van SOPHi is 100% biologisch afbreekbaar. Milieuvriendelijk dus en de flesjes zijn ook nog eens gemaakt van gerecycled glas.

De lak van SOPHi  mag dan nagellak op waterbasis zijn, hij blijft wel net zo goed zitten als reguliere nagellak. Hoe dat kan? Dat komt door het Prime + Shine + Seal systeem. Een coating vooraf en een bedekkende laag naderhand zorgen er voor dat je toch lekker lang van je gelakte nagels kan genieten. Toch al snel toe aan een ander kleurtje? Dan kan je met de veilige nagellak remover gel je nagels weer schoonmaken voor de nieuwe laag er op gaat! Er is in het assortiment van SOPHi keus uit een heleboel verschillende tinten, dus voorlopig hoef je hoofd niet meer te breken over de gezondheidsrisico’s van nagellak. Het kiezen van de kleur kunnen we helaas niet makkelijker maken 😉 .

[su_divider top=”no” style=”dashed” divider_color=”#a58355″ size=”1″]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *