IJsmaker van Zoku voor ’n vorstelijk toetje tijdens het kerstdiner

Krijg jij het ook al Spaans benauwd bij de gedachte aan je menu voor de kerstdagen? Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. Ik probeer de risico’s dit jaar zo klein mogelijk te houden, aangezien een simpele tomatensoep bij mij nog kan mislukken. Steevast sta ik met klotsende¬†oksels in de keuken, vaak inclusief gebakken peren. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken over het toetje: met de ijsmaker van Zoku die we hebben gespot kan zelfs deze keuken-kluns vers ijs maken. Zonder het buiten uit de tuin te hoeven scheppen ūüėČ

De feestdagen: de paniek slaat toe

Ik krijg al klamme handjes bij de gedachte alleen… De feestdagen, ze staan weer voor de deur.¬†Er zijn mensen die hartkloppingen krijgen bij het idee aan drie dagen met familie doorbrengen, maar dat is bij mij niet het probleem. Ook het inslaan van persoonlijke cadeaus gaat me gemakkelijk af, net als het schrijven van bijbehorende gedichten. Nee, waar ik echt slapeloze nachten van krijg, dat zijn de diners. En dan is het natuurlijk niet het tafelen zelf dat me tegenstaat. D√°t is het leuke gedeelte.¬†De voorbereiding van tig gangen, daar schiet mijn bloeddruk dus door omhoog.

Om de laatste gang maak ik me in ieder geval niet meer druk. Toch kunnen mijn gasten eens rekenen op wat anders dan een kant-en-klare ijstaart van de supermarkt. Dit jaar krijgen ze vers ijs, en nog wel huisgemaakt met de ijsmaker van Zoku. Ze zullen smelten!

ijsmaker van zoku

IJsmaker van Zoku om zelf ijs te maken

Hoewel het eten van een ijsje zo gebeurd is, is het maken van ijs wel degelijk een heel werk. Je hebt er een speciale ijsmachine voor nodig √©n ontzettend veel geduld. Tenminste, als je niet over deze ijsmaker van Zoku beschikt! Je plaatst de ijsmaker eerst in het vriesvak. Als ‘ie vanbinnen goed koud is, kan je je eigen favoriete ingredi√ęnten toevoegen. Met melk, yoghurt en fruit maak je je eigen lievelingsijsje in een handomdraai. Let op: het ijs moet wel 24 uur in de ijskast om goed te bevriezen! Gelukkig staat daar tegenover dat je het er op kerstavond alleen maar op tijd weer uit hoeft te halen, en je zit gebakken. Offe, bevroren, eigenlijk.

Met deze ijsmaker maak je in de stalen kom een bak ijs. Ideaal voor het cre√ęren van een lekker toetje dus, zeker tijdens de toch al stressvolle decembermaand. Maar ook een aanrader voor als er een avondje bankhangen op de planning staat. Ben je meer van de hoorntjes of dubbellikkers, dan kan je beter voor een andere ijsmaker van Zoku gaan. Ze bestaan namelijk in vele varianten, dus check hier welke het beste bij jou (ijs)smaak past.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *